Missie en Visie

Zorgpro Workcenter

Werkplekken bij Zorgpro Workcenter

Ben je op zoek naar werk, maar weet je (nog) niet goed wat bij je past? Of vind je geen passend werk omdat er dingen tegen zitten in je leven? Dan ben je bij Zorgpro workcenter aan het goede adres.

 

Werk met eigen waarde

Zorgpro workcenter biedt werk en begeleiding. Wie niet werkt heeft daarvoor meestal een goede reden. Wat die reden ook is, Zorgpro Workcenter begint bij wat wel kan en wat iemand graag zou willen. Wij geloven in de kracht van zinvol werk, als eerste stap op weg naar zelfstandig leven, wonen en werken.

 

Waarom

Het is onze overtuiging dat iedereen in deze samenleving waardevol is, ook zonder betaalde baan.
Veel mensen vallen tussen wal en schip op de arbeidsmarkt en kunnen niet laten zien wat zij waard zijn. Dat is een gemiste kans voor de arbeidsmarkt én de samenleving! Daarom is onze missie: werk voor iedereen.

Wie ongewild aan de kant staat, tijdelijk of al jaren, kan bij Zorgpro Workcenter, zijn eigen waarde weer ontdekken en inzetten. Wij geloven dat werk op maat bijdraagt aan zelfvertrouwen, waardering en voldoening. Dat is niet voor iedereen betaald werk, maar wel waardevol werk.

 

Hoe

Ons middel om eigen waarde te ontdekken is zinvol werk en begeleiding op maat.
Wij doen alles om mensen te ondersteunen bij het aanpakken van belemmeringen om te kunnen werken en meedoen. Dat begint met een geschikte werkplek in onze workcenter. Daarnaast kan het gaan over financiën, wonen, individuele begeleiding op andere leefgebieden, scholing, jobcoaching of bemiddeling.
Ons uitgangspunt is dat mensen zelf hun doel bepalen en eigen regie in handen hebben.

 

Wat

Zorgpro Workcenter beschikt over 30-tal werkplekken met een diversiteit aan werkzaamheden. Wij leveren producten en diensten voor consumenten en dragen direct of indirect bij aan de leefbaarheid in de buurt.

In Zorgpro workcenter is plek voor iedereen die (weer) aan de slag wil en nog niet precies weet wat zijn/haar mogelijkheden zijn. Bij ons werken zij in eigen tempo met begeleiding op maat aan eigen doelen. Hun werk creëert waarde voor klanten/de samenleving en tegelijkertijd eigenwaarde en perspectief.

 

Workcenter

Zorgpro workcenter werkt aan een samenleving waarin iedereen meedoet en ieders talent wordt benut. Door middel van zinvol werk voor iedereen die zijn talenten wil ontdekken, ontwikkelen en inzetten. Zinvol werk is niet altijd betaald, maar wel van waarde. Voor klanten, de leefomgeving en 

 

De medewerker.

Wie werkt voelt zich beter. Dat is het effect van bijvoorbeeld de sociale contacten, waardering en structuur die je krijgt als je werkt. Werk geeft ook eigenwaarde en dat is de beste stimulans voor ontwikkeling. Zorgpro workcenter biedt ook begeleiding op de werkvloer en op andere gebieden, die van belang zijn om te kunnen werken.

 

Zorgpro workcenter en welzijn

Zorgpro workcenter maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere  levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger.
Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken én producten en diensten met 

maatschappelijke meerwaarde. Wie werkt voelt zich beter, maar we weten uit ervaring: om te kunnen werken moet de basis op andere levensgebieden stabiel zijn.